Prázdninový NAJ denník 2024

19. 06. 2024, 10:24

Milí rodičia,

aj tento rok som pripravila pre deti 1. stupňa ZŠ JAZYKOVÚ PRÁZDNINOVÚ VÝZVU: NAJ denník 2024. STIAHNETE TU. Ani náhodou to však nie je povinnosť. Veď práve prázdniny majú byť časom oddychu, hier a nových zážitkov.

Skúste si cez prázdniny nájsť čas i na čítanie. Dôležité je, aby si mohlo dieťa knihu vybrať samo. Odporúčam vtipný príbeh, kratší text a viac obrázkov. Ak dieťa odmieta čítať, čítajte spolu, na striedačku, alebo mu čítajte len vy. A možno sa to nezdá, ale to, či vás dieťa vidí čítať knihu, je veľmi dôležité. Viac ako slová.

Deti toho v lete často veľa zažijú, môžu si zážitky zapisovať do denníka alebo im môžete ponúknuť túto JAZYKOVÚ PRÁZDNINOVÚ VÝZVU. Tento rok je zameraná na 3. stupeň = superlatív pri stupňovaní prídavných mien. Môže to byť pre deti zábava premýšľať a zapisovať si prázdninové NAJ.

Úlohou je prečítať si krátku otázku, správne jej porozumieť a napísať odpoveď slovom či vetou. Nenúťte dieťa plniť všetky úlohy, sledujte jeho záujem a povzbudzujte ho. Vďaka tomuto NAJ denníku bude „trošku“ čítať a „trošku“ písať. Ak by napísalo cez prázdniny len 60 slov – bez donútenia, s radosťou – tak si precvičí množstvo dôležitých akademických schopností – vybavovanie tvarov písmen, fonematické uvedomovanie, pravopis i gramatiku.

Prajem deťom NAJkrajšie prázdniny s NAJ denníkom 2024 a rodičom, nech je i toto príjemná cesta, ako lepšie spoznať svoje dieťa.

Mgr. Martina Zubáková, PhD.
logopedička zo SCPP Inštitút detskej reči v Bratislave

 

smiley Zo zapojených detí, ktoré sa s výzvou podelia na našom FB alebo IG a označia nás, vyžrebujeme v septembri šesť výhercov a pošleme im praktický darček.

 

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Tento e-shop využíva cookies a bez ich použitia nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Súhlasím
Upraviť nastavenie
Nesúhlasím