O hre Pahltný psík

17. 07. 2024, 13:43

Tí, ktorí poznajú knižku Lulu a Cita – Záhada pokazenej nálady, si príbeh môžu sami prežiť aj prostredníctvom tejto hry. Hra je príjemným doplnením knižky. Tak ako rodičia, učitelia alebo špeciálni pedagógovia, aj logopedičky/logopédi môžu prostredníctvom tejto hry u detí dobre rozvíjať pozornosť a strategické myslenie, ale najmä mnohonásobne automatizovať hlásku L v správne zvolených slovách.

Logopedička Zlatica Hoppanová vhodne volila aj menej frekventované slová a netypické kombinácie slov (sleďová/cviklová ... bublanina), čo zaručuje kvalitnú fázu automatizácie hlásky L. Hra je jednoduchá v pravidlách a zábavná zároveň. Dopĺňa stále nedostatočný repertoár logopedických pomôcok, ktoré by bolo možné používať opakovane v domácom prostredí, ale aj len tak pre zábavu v kruhu rodiny či priateľov.

Ani zábavná a odborne spracovaná hra nenahrádza úlohu/vedenie logopedičky/logopéda v procese učenia sa hlásky L, ale určite má táto hra mnohonásobné využitie v praxi. Ako pomôcka na automatizáciu hlásky L alebo aj pri kategorizácii pojmov, tvorbe súvetí či otvorení diskusie, napr. na tému: Prečo by mi asi nechutila sleďová bublanina?

Verím, že hra bude mať úspech a nájde svoje uplatnenie u logopédov, učiteľov či rodičov.

 Mgr. Vanda Macáková, logogopedička

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Tento e-shop využíva cookies a bez ich použitia nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).

Súhlasím
Upraviť nastavenie
Nesúhlasím